Cursus Interne Cultuurcoördinator

Wil jij je ontwikkelen tot cultuurspecialist? En vanuit je eigen teamvisie en ambitie, cultuureducatie een vaste plek geven in het onderwijs? Dan is de ICC-cursus Brabant een goede basis!

Cursus Interne Cultuurcoördinator

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs die interne coördinator cultuureducatie willen worden op hun school. KunstLoc Brabant organiseert deze cursus in Noord-Brabant samen met regionale intermediairs.


Inhoud 

Deze cursus is bedoeld voor leraren in het primair onderwijs die cultuurcoördinator zijn of willen worden op hun school.

Wat moet je als ICC-er allemaal kennen en kunnen? 

  • Visie: schrijf een visie van de school op cultuuronderwijs of werk deze nader uit
  • Draagvlak: Hoe betrek je het team hierbij?
  • Culturele omgeving: Hoe goed ken jij de culturele omgeving van de school?
  • Hoe kun jij stevig in je schoenen staan om cultuuronderwijs beter op de kaart te zetten?

Dit komt allemaal aan bod tijdens de cursus.
 

Ervaring van lCC-er met de ICC-cursus

“Ik heb enorm veel geleerd van de ICC-cursus. Ik heb meer inzichten opgedaan in hoe ik het team mee kan krijgen in de ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. Ook heb ik een meerjarenplan opgesteld aan de hand van bestaande en gewenste leerlijnen. Op de cursus kregen we praktische voorbeelden die we meteen konden toepassen in het cultuuronderwijs of juist bij een bijeenkomst die je kunt geven aan het team. Tijdens de cursus werd ook gewerkt met het cultuureducatieplan via Mural, dus dat levert in die zin niet per se meer werk op en dat is fijn, want we hebben het al druk genoeg 😉!

Van het team krijg ik terug dat de themabijeenkomsten fijn zijn opgebouwd en bijdragen aan het cultuuronderwijs op De Ontdekking. Ook hebben we een manier gevonden om activiteiten beter te borgen.

Kortom, ik heb veel meer vertrouwen gekregen in het zijn van de ICC-er bij ons op school en ik zit weer vol met plannen en inspiratie voor de komende jaren.”

Marissa Kustermans, ICC-er KC De Ontdekking, Oosterhout

 

Lerarenregister

De ICC-cursus Brabant is een professionaliseringsactiviteit voor 50 registeruren. De ICC-cursus Brabant leidt op tot een landelijk erkend certificaat.


Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 500. Voor de scholen in de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout, is slechts 50% daarvan voor eigen rekening. 

De studielast is voor rekening van de basisschool / ICC-er.
 

ICC-cursus Midden-Noord 2023-2024

Regio Altena, Drimmelen, Geertruidenberg, Heusden, Loon op Zand, Oosterhout en Waalwijk

Trainer: Maaike van den Brule

di 28 nov 2023  |  9.30 tot 16.30 uur
di 9 jan 2024  |  9.30 tot 16.30 uur
di 6 feb 2024  |  9.30 tot 16.30 uur
di 9 apr 2024  |  9.30 tot 16.30 uur
wo 5 jun 2024  |  14.30 tot 17.30 uur (Presentatie & certificaatuitreiking)

Locatie wisselt


Aanmelden & informatie 

Voor meer informatie kun je terecht bij jouw intermediair. Wil jij je aanmelden voor de cursus? Stuur dan een bericht naar jouw intermediair en schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je in