Webinar Erna Charbon: Andy Warhol

Andy Warhol is een sleutelfiguur binnen de Pop Art, een kunstbeweging die ontstaan is in Amerika en het Verenigd Koninkrijk in de jaren 50 en die twee decennia lang een prominente rol heeft gespeeld.
Volwassenen
Online

Webinar Erna Charbon: Andy Warhol

Andy Warhol is een sleutelfiguur binnen de Pop Art, een kunstbeweging die ontstaan is in Amerika en het Verenigd Koninkrijk in de jaren 50 en die twee decennia lang een prominente rol heeft gespeeld. Warhol introduceert alledaagse consumentenproducten in zijn kunstwerken als dollarbiljetten, Campbell soepblikken en Coca-Cola flesjes, bovendien maakt hij gestileerde portretten van 20ste eeuwse beroemdheden als Marilyn Monroe en Elvis Presley.

Warhol verzamelt een team van medewerkers en bewonderaars om zich heen dat zich bezighoudt met het maken van zeefdrukken, boeken, films en tijdschriften. Zij zijn actief in een atelier dat zich in een fabrieksruimte bevindt: The Factory. Hier wordt ook de rockband Velvet Underground opgericht en vinden happenings en multimedia voorstellingen plaats.

In 1968 overleeft Warhol ternauwernood een aanslag op zijn leven en heeft maanden nodig om te herstellen. In de 70er jaren richt hij het magazine Interview op en publiceert zijn boek The Philosophy of Andy Warhol, waarin hij zijn ideeën over kunst en leven uit de doeken doet.
Warhol overlijdt op 22 februari 1987 in New York op 58 jarige leeftijd.

Erna Charbon-van Heck
Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

Je ontvangt een paar uur voorafgaand aan de lezing de link. Je ontvangt de volgende dag ook een link om terug te kijken. De opname blijft twee weken beschikbaar. Per e-mailadres kun je niet meer dan 1 link ontvangen.

Bestel hier je ticket voor de livestream »

Agenda

maandag 31 januari 2022

van 20:00 tot 21:30

Online